• Wekelijks variĆ«rende inhoud
  • Thuisbezorgd op 1,5 meter
  • Geen verplichtingen
  • Koop lokaal

Ei - Check de code

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 23:10

In september 2020 kwam Editie NL met een onderzoek naar de herkomst van o.a. eitjes, en de uitslag was schrikbarend. Er blijkt gigantisch gesjoemeld te worden met de verkoop van eieren, en worden wij als consument toch wel voor de gek gehouden.

Vrije uitloopeitjes zijn soms scharreleitjes. Eieren waarbij er word gesuggereerd dat ze vers van eigen land komen zijn regelmatig ingekochte eitjes. En zelfs blijken er geïmporteerde legbatterij eieren in de winkels te liggen..

Is dit erg? Ja, wij vinden van wel. Want als er geen transparantie is, dan kan niemand mij ook de versheid garanderen. Daarnaast vinden wij als Groente en Zo en Vrijei.nl het fijn om te weten waar de eitjes vandaan komen en hoe de kippen leven. 

Gelukkig moet tegenwoordig elk ei gecodeerd worden en kan je met deze code bekijken waar het ei vandaag komt en wat voor ei het is. Mocht de code niet traceerbaar zijn, dan weet je dus ook niet zeker wat voor ei het is en waar het vandaan komt.

Wij als Groente en Zo en Vrijei.nl staan voor goede kwaliteit en dit het liefst lokaal. Helaas zijn wij niet in het bezit van een groot stuk land waar wij zelf kippen kunnen houden. Daarnaast komt bij het houden van pluimvee ook veel regels, wetten en veel tijd (respect voor de boeren!).

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar kakelverse eieren van kippen die het goed hebben en waar we dit ook zelf kunnen zien. En we zijn hier voor wat uitgeweken naar een oude vertrouwde plek, maar daar door wel zeker van de versheid van het ei en het plezierige leven van de kip. En voor ons toch een beetje lokaal omdat 1 van ons uit Putten komt waar wij wekelijks bij pluimveebedrijf Schipper onze verse eieren halen. Sterker nog, wij halen zelf al jaren deze eitjes of nemen familieleden ze mee voor ons. 

Mocht je lokaal een vers eitje kunnen scoren, doe dat! Want daar staan wij helemaal achter. Alleen voor ons is dat anders omdat wij soms grote hoeveelheden nodig hebben. 

Maar onze tip is wel: Check altijd de code!!


 »